Diagnostic Care Centre

DCC is ontstaan vanuit de passie om de gezondheid van mensen te verbeteren. Na ruim 30 jaar ervaring in de gezondheidszorg is DCC opgericht met als doel een extra dimensie te geven aan de kwaliteit van zorg.

Die extra dimensie richt zich op:

  • De nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden integreren waarbij alle mogelijkheden benut worden die het welzijn en de gezondheid verbeteren. De aanpak is gericht op preventie en het behandelen van de onderliggende oorzaken van (chronische) klachten.
  • Creatief zoeken naar behandelmethoden en adviezen die aansluiten bij de cliënt. De cliënt krijgt een individueel plan, soms afwijkend van de richtlijn om het persoonlijke doel te bereiken. Respect, kwaliteit en resultaat staan hierbij centraal.
  • Omgang en communicatie;
    De tijd waarin we leven vraagt om een gelijkwaardige en respectvolle communicatie. Motivatie en inbreng van de cliënt staat centraal.
  • Informatie verstrekking t.a.v. behandelmethoden, adviezen en leefstijl om preventief de gezondheid zo goed mogelijk te houden met als doel bewustwording en eigen
    verantwoordelijkheid

Even voorstellen

Ik ben Geertje Venema. Sinds mijn kindertijd is het mijn passie en wens mensen te helpen. Mijn hart stond daar toen al voor open. Rond mijn 14e wist ik dat ik met geestelijk gehandicapten wilde werken. Ik heb eerst de opleiding verzorging gevolgd en aansluitend de opleiding tot Z-verpleegkundige. Het pure en eerlijke dat ik zag in deze mensen spreekt mij aan.  Ze zijn open en eerlijk in het uiten van hun emoties, daar houd ik van.

Dit pure in de mensen is nog steeds een rode draad in mijn leven. Het maakt mij blij. Helaas gaat het vaak verloren met de jaren. Mensen zijn mooi zoals ze zijn. Mijn passie is mensen te helpen bij zichzelf terug te komen, zodat er bewustwording ontstaat en zij verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid van lichaam, geest en ziel.

Na de Z-verpleegkunde heb ik 1,5 jaar gewerkt in een verpleeghuis in Zwitserland, waar ik, jong als ik was, ook diensten draaide met veel verantwoordelijkheid.

Geertje

Na Zwitserland volgde ik de opleiding tot A-verpleegkundige in het Academisch Medisch centrum in Amsterdam. Na het behalen van mijn diploma deed ik ervaring op in verschillende ziekenhuizen (VU, LUMC en AMC) en werkte ik op verschillende afdelingen met verschillende specialismen, onder andere interne geneeskunde, dermatologie, nierziekten/niertransplantatie, endocrinologie, reumatologie, neonatologie en hartkatheterisatie.

Vanaf 2006 ben ik als zelfstandig verpleegkundige gaan werken, voornamelijk met chronisch zieken en terminale patiënten en verleende ik kraamzorg. Het “pure “vond ik terug bij de baby’s op zowel neonatologie als in de kraamzorg. Om die reden vond ik dit heel mooi werk.

Tijdens de periode dat ik werkzaam was in de reguliere sector ben altijd geïnteresseerd geweest in voeding, levensstijl en alternatieve geneeskunde. Ik volgde onder andere een opleiding NLP, cursus voetreflexmassage, Bach bloesem, meditatie en intuïtieve ontwikkeling. Al jaren ben ik mij bewust dat je met voeding en levensstijl je gezondheid kunt beïnvloeden.
Sinds mij 20e levensjaar is mijn doel is altijd geweest om mijn kennis en ervaring als verpleegkundige te gaan integreren in de alternatieve gezondheidszorg.
Ik ben zeer geïnteresseerd geraakt in de onderliggende oorzaak van klachten en weet dat daar de oplossing is om te zorgen dat klachten verminderen en/of verdwijnen.

Sinds juli 2012 werk ik met de Global Diagnostics die de vitaliteit van het lichaam kan meten en behandelen.
Vanaf 2012 volg ik hiervoor jaarlijks scholingen en congressen in Duitsland en Zwitserland om mijn kennis te vergroten en om mee te groeien in de nieuwe ontwikkelingen.  Het is mijn lust en mijn leven geworden en de beste keus die ik gemaakt heb in mijn leven qua werk.

Sinds 2016 werk ik met de DigiConPro, die aansluit bij de nieuwste behandelmethoden en  ontwikkelingen en nog meer mogelijkheden geeft.

Visie

Mijn praktijk ben ik in 2012 gestart onder de naam  Lotus Vital
De betekenis van Lotus Vital is nog steeds waarin ik geloof.
Vanuit deze visie is Diagnostic Care Centre ontstaan.

De Lotus is een bloem, een waterlelie die vanuit de modder naar boven komt, krachtig, energiek, vitaal, sterk, mooi en gezond. Mijn overtuiging is dat iedereen deze eigenschappen in oorsprong heeft. Mensen kunnen opnieuw gaan bloeien zoals de lotusbloem.

Het woord Vital maakt de naam compleet: vitaal zijn als totale mens, zowel van lichaam, geest als ziel.

Mijn passie is om mensen te helpen zichzelf te helpen. Daarbij reik ik hen de hand en ondersteun ik hen met als doel de mensen weer in hun eigen kracht te laten staan en zich weer vitaal te voelen als gehele mens.

Met hart en ziel wil Praktijk DCC (Diagnostic Care Centre) zich richten op organisaties die hun zorg optimaal willen ontwikkelen. Onze doelstelling is het bevorderen van de kwaliteit van zowel de eerste- als de tweedelijnszorg met betrekking tot ouderen, kinderen en volwassenen. Wij vinden het belangrijk dat wij toegevoegde waarde kunnen bieden aan de toekomstbestendigheid voor de zorggemeenschap.

IMG_0283

Waarom?

Wij willen geen product verkopen, maar een kwalitatieve bijdrage leveren aan zorg.

Huisartsen en andere zorgverleners gaan vaak gebukt onder een enorme werkdruk. Patiënten doen niet alleen een veel groter beroep op de zorg, maar ook kost het verlenen van die zorg de zorgverleners steeds meer tijd. Graag willen wij aan zorgverleners onze ondersteuning bieden om hun werkdruk te verminderen en zo een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg. Wij willen ons daarbij richten op hoe we voor de patiënten vermijdbare beperkingen, achteruitgang of crisissituaties kunnen voorkomen.

Integratieve geneeskunde: Is die vorm van geneeskunde die het beste uit zowel de reguliere als complementaire behandelvormen combineert. Je zou kunnen zeggen dat de westerse reguliere geneeskunde het ʹverstandʹ van de gezondheidszorg vertegenwoordigt, terwijl de holistische benadering het ʹhartʹ belichaamt. Het hart en het verstand verbinden, dat is de opdracht in de integratieve geneeskunde.

 

Holistisch model: Deze term verwijst niet naar een methode, maar eerder naar een benadering van de mens als samenhang van lichaam, geest en ziel. Hierbij is plaats voor vele diagnostische en therapeutische methodes van uiteenlopende aard, met inbegrip van de westerse geneeskunde. Er wordt mee aangegeven dat de geneeskunde zich richt op de gehele patiënt. Het holistische model van de natuurgeneeskunde gaat daarnaast ook uit van de energetische principes.

 

Betrokken: Wij zijn en blijven betrokken bij de zorg. We hebben oog voor meerdere belangen, gaan samenwerkingen aan, bewegen mee met ontwikkelingen en kijken naar de toekomst. Voor ons betekent ‘betrokken’ ook toewijding aan onze klanten en elkaar. Samenwerken is noodzakelijk. Iedere medewerker is verantwoordelijk voor zijn taken. Maar met elkaar weten we meer. Samenwerken waar mogelijk gaan wij dan ook niet uit de weg.

 

Betrouwbaar: Wij associëren ‘betrouwbaar’ met openheid, integriteit en duidelijkheid. Dit wordt zichtbaar in de handelingen van onze medewerkers: doe wat je zegt en zeg wat je doet. Punctueel werken en handelen, net dat beetje meer doen naar elkaar en anderen. Open, persoonlijk en ondersteunend zijn we voor iedereen. Voor collega’s, voor partijen waarmee we samenwerken én voor onze klanten.

 

Kwaliteit: Onze therapeuten zijn gediplomeerd en kwalitatief medisch onderlegd. Ze zijn actief in de reguliere gezondheidszorg en hebben in verschillende academische ziekenhuizen hun ervaring opgedaan. Daardoor hebben ze een breed inzicht gekregen in de klachten die mensen hebben.