Ziekte van lyme

Ziekte van Lyme

Acute vorm na tekenbeet

Een teek is een heel klein spinachtig diertje. Het zoekt een warm vochtig plekje op je lichaam en nestelt zich vast en zuigt zich vol met bloed. Het probleem is dat 20% van de teken een gevaarlijke bacterie met zich meedraagt, de Borrelia-bacterie.

Als je besmet raakt met deze bacterie kan de ziekte van Lyme zich ontwikkelen. Ben je er snel bij, dan is de ziekte goed te behandelen met antibiotica. Maar als je te laat bent zal de antibiotica de Borrelia-bacterie niet kunnen bestrijden.

De kans is groot dat de bacterie zich al dieper in het lichaam heeft genesteld en voor de antibiotica onbereikbaar is geworden.

Het vervelende hiervan is, dat meer dan de helft van de mensen niet door hebben dat ze zijn gebeten door een teek.

Sinds 1975 verspreidt de ziekte zich zeer snel. Het komt steeds vaker voor. Jaarlijks worden ruim een miljoen Nederlanders gebeten door een teek, van wie er zo´n 30.000 besmet raken door de ziekte van Lyme. Ieder jaar groeit dit aantal met tienduizenden.

Chronische vorm Lyme

De chronische vorm is minder bekend. Deze vorm is sinds enige jaren meer bekend aan het worden. De klachten ontwikkelen zich langzaam en het kan meerdere jaren duren voordat mensen chronische klachten ontwikkelen.

Oorzaken chronische Lyme

  • Na acute Lyme: Ontwikkeling van chronische klachten na enkele jaren. Dit komt omdat de antibiotica de Borrelia-bacterie niet goed heeft kunnen bereiken. De oorzaak is hierdoor dat de Borrelia-bacterie diep in de cel gaat zitten en zich afschermt met een filmlaagje
  • Steekvliegen, muggen en vlooien die besmet zijn met de Borrelia-bacterie of besmet zijn met co-infecties (12% van de steekmuggen is geïnfecteerd!)
  • Wespen
  • Seksueel
  • Placenta
  • Kattenkrab of overdracht van andere dieren
  • Tatoeage (materialen die niet goed zijn gedesinfecteerd)

Klachten/verschijnselen

De klachten kunnen van allerlei aard zijn en is o.a. afhankelijk van waar de bacterie zich bevindt en hoe lang je deze al hebt. Je kunt één of meerdere klachten/verschijnselen hebben.

shutterstock_475469638

Vroege stadia:

Griepklachten, slijmbeurs- en/of peesontstekingen, ontsteking van een gewricht. Spierreuma klachten, gevoelsstoringen, hartritmestoornissen. Verminderd immuunsysteem.

Latere stadia:

Chronische vermoeidheid, slaapstoringen, neurologische storingen en storingen in het zenuwsysteem, psychische klachten, spier en gewrichtsklachten, buikklachten, maagdarm-kanaal, urinewegen, huid, ogen, hart, longen, hoofd.

Doel

  • Preventief voorkomen van chronische klachten wanneer de Borrelia-bacterie of de ziekte van Lyme wordt gemeten met de Global Diagnostic
  • Chronische klachten stabiliseren en verminderen

Behandeling Global Diagnostics

Veel klachten worden vooral veroorzaakt door de gifstoffen die vrijkomen als de bacteriën sterven. De ziekte van Lyme bestaat voor een groot deel uit de schade die veroorzaakt wordt door deze afvalproducten. De (neuro)toxinen verlaten het lichaam niet gemakkelijk, daarom zijn hierbij actieve hulpmiddelen noodzakelijk om het lichaam te ontgiften. Het ontgiften is een belangrijk onderdeel van de Lyme-therapie. Daarnaast is het zaak om het afweersysteem weer gezond en sterk te maken.

Onze praktijk werkt met Global Diagnostic meetapparatuur. Het geeft de mogelijkheid om inzicht te krijgen in uw gezondheid. Met het innovatieve meetapparaat brengt Praktijk DCC uw lichaam in kaart. Zo kunnen wij ook de ziekte Lyme waarnemen in uw lichaam. Ook wanneer de Borrelia niet met een bloedanalyse aantoonbaar is. De behandeling met de Global Diagnostics reguleert het herstellend vermogen, activeert verminderde lichaamsfuncties en bevordert het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Deze factoren worden behandeld om de Borrelia-bacterie te elimineren en de negatieve invloeden op het lichaam te neutraliseren. Na de diagnose wordt er een nauwkeurige behandeling toegepast. Afhankelijk van de klachten en de uitslag van de metingen met de Global Diagnostics wordt het aantal behandelingen bepaald.